Тарт с риба тон
Съставки
250 г брашно
150 мл топла вода
2 консерви по 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
1 глава бял лук
200 г заквасена сметана
100 г крема сирене
50 мл маслиново масло
няколко стръка мащерка
сол и пипер
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Изсипете брашното в купа с малко сол и с маслиновото масло. Размесете всичко с вилица, а след това малко по малко добавете водата, като внимавате тестото да не стане лепкаво. Ако все пак се случи, добавете още малко брашно.
2. Омесете добре, а след това разточете тънък лист и го разположете в две тави, предварително покрити с алуминиево фолио.
3. Загрейте фурната до 240 градуса, нарежете лука на много ситно, смесете го със заквасената сметана и с крема сиренето и овкусете със сол и повече пипер.
4. Разнесете готовия крем върху тестото, поръсете с лука и запечете за около 10 минути в загрятата фурна. Две минути преди да извадите тарта, разпределете отгоре рибата, разделена на парченца, подправете с мащерка и извадете.