Салата от булгур и риба тон

Съставки

за 4 порции:
200 г булгур
3 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
2 стъбла целина/селъри
½ глава червен лук
½ жълта чушка
1 стрък пресен магданоз
1 шепа листа от мента
2 твърди зрели домата
сока на 1/2 лимон
50 г маслиново масло Extra Virgin
1 люта чушка
сол

Stampa Ricetta

Сподели рецепта

Кажи на приятелите си

ПРОДУКТ ИЗПОЛЗВАН В РЕЦЕПТА

Rio Mare Риба тон в маслиново масло

Повече информация

Начин на приготвяне

    1. Изсипете булгура в тенджера заедно със същото количество вода и малко сол. Изчакайте да кипне и го оставете да се вари, докато поеме цялата течност. Свалете тенджерата от огъня и изчакайте съдържанието й да се охлади. Подправете с маслиновото масло, лимоновия сок и лютата чушка, нарязана на ситно.

    2. Обелете доматите и ги нарежете на малки кубчета, а лука, чушката, целината и ментата – на ситно. Отделете свежите връхчета на магданоза.

    3. Добавете рибата към булгура, както и всички останали зеленчуци и подправки. Разбъркайте внимателно и веднага се насладете на тази свежа и ароматна салата.