Пълнени чушки с див ориз и риба тон

Съставки

за 4 порции:
3 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
2 средно големи червени чушки
300 г див ориз
1 супена лъжица каперси, мариновани в оцет
1 стрък мента
4 филенца аншоа в растително масло
1 скилидка чесън
1 стрък зелен лук
1 портокал
сол

Stampa Ricetta

Сподели рецепта

Кажи на приятелите си

ПРОДУКТ ИЗПОЛЗВАН В РЕЦЕПТА

Rio Mare Риба тон в маслиново масло

Повече информация

Начин на приготвяне

    1. Сложете ориза да се вари. Отцедете добре каперсите, аншоата и консервата с риба тон. Нарежете на едро каперсите, заедно с аншоата, пресния лук, чесъна и ментата. После добавете към тях настърганата кора на портокала, наситнената риба тон и залейте със сока от портокала.

    2. Разрежете чушките в горната част при дръжките, почистете ги от семките и ги потопете във вряща вода за няколко минути, за да се бланшират.

    3. Отцедете ориза и го оставете да изстине. После го смесете с нарязаните подправки и с получената смес напълнете отцедените от водата чушки.

    4. Подредете напълнените чушки в огнеупорен съд и ги сложете за няколко минути във фурната, за да стане плънката по-хрупкава.