Пикантна риба тон с червен лук и портокали
Съставки
за 4 порции:
3 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло, пикантна
2 глави сладък червен лук
2 портокала
10 пресни картофа с кора
2 малки дафинови листа
40 г маслиново масло Extra Virgin
20 г захар
1 супена лъжица ябълков оцет
сол
3 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло, пикантна
2 глави сладък червен лук
2 портокала
10 пресни картофа с кора
2 малки дафинови листа
40 г маслиново масло Extra Virgin
20 г захар
1 супена лъжица ябълков оцет
сол
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Нарежете лука (не прекалено тънко) и го запържете в незалепващ тиган с дафиновия лист, маслиновото масло, захарта, оцета и малко сол. Когато лукът стане прозрачен, отдръпнете тигана от огъня и добавете настъргана портокалова кора. Кората може да се нареже и на ивички, но без бялата част.
2. Сварете картофите в подсолена вода, отцедете ги и ги нарежете на четвъртинки, без да отстранявате кората им. Обелете добре портокалите и ги нарежете на шайби.
3. Подредете портокала в чинии, смесете картофите и лука и сложете от тази смес върху портокалите. Отгоре гарнирайте с риба тон.