Майонезен сос с риба тон
Съставки
2 консерви по 120 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
4 филенца аншоа в олио
1 супена лъжица каперси в оцет
1 яйце
180 мл маслиново масло
1 супена лъжица лимонов сок
сол
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Майонезата би трябвало да се приготви само с жълтъка, но ако я правите с блендер, е по-добре да използвате и белтъка, за да стане по стегната.
2. Сложете цялото яйце в блендер с малко сол и маслиново масло, пуснете блендера и добавете останалото маслиново масло на струйка, за да се получи гъста майонеза. Това отнема по-малко от минута, после прибавете и лимоновия сок. Ако не искате да правите домашна майонеза, можете да я замените с 200 г готова.
3. Добавете към майонезата добре отцедената риба тон, каперсите без оцета и аншоата и блендирайте до получаване на хомогенен сос.
4. Този сос може да се консумира върху хляб, домати, твърдо сварени яйца или зеленчуци. Ако искате да го използвате за телешко, тогава е добре да го разредите малко с бульона от месото