Кнедли с риба тон и тиквен сос
Съставки
300 г мек бял хляб
1 консерва от 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
1 глава лук
80 г брашно
3 яйца
40 г настъргано твърдо сирене
200 мл мляко
250 г почистена тиква
300 мл зеленчуков бульон
1 стрък магданоз
няколко листа пресен див лук
40 г масло
сол
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Нарежете на ситно лука, сотирайте го в касерола на слаб огън заедно с маслото, така че да не покафенее. След това прехвърлете половината от него в голяма купа.
2. Добавете към останалия в касеролата лук нарязаната на кубчета тиква и зеленчуковия бульон и оставете да се готви около 25 минути.
3. Нарежете хляба на малки кубчета и го сложете в купата със сотирания лук. Добавете разбитите яйца, млякото, брашното, нарязания на ситно магданоз, малко сол и размесете добре с ръце, така че да се получи хомогенна смес. Ако се налага, мокрете ръцете си, за да е по-лесно.
4. Сложете да заври голям съд с вода и сол.
5. Оставете хлебната смес да престои няколко минути. В това време намачкайте добре отцедената риба с вилица и я смесете с настърганото сирене.
6. От хлебната смес оформете топчета, големи колкото малки орехи, и направете дупка в средата на всяко от тях. Напълнете дупките с риба тон и сирене и отново оформете топчетата, така че плънката да остане вътре.
7. Сложете пълнените кнедли във вряща вода за около 10 минути. Блендирайте добре тиквения сос и разсипете от него в 4 чинии. Сложете във всяка чиния еднакъв брой кнедли, поръсете ги с нарязан див лук, а ако желаете, и с малко настъргано сирене.