Аранчини с риба тон и моцарела
Съставки
300 г ориз
1 глава лук
1 л бульон
40 г маслиново масло
200 г моцарела
1 консерва от 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
2 яйца
150 г смлени домати
брашно
щипка риган
олио за пържене
галета
сол
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Нарежете лука на ситно и го запържете с маслиново масло в тиган. Прибавете към него 100 г от доматите и ригана, а след това и ориза, за да се овкуси. Малко по малко добавете бульона и оставете да заври. Разбърквайте често, докато се получи стегнато ризото. Отдръпнете от огъня и добавете едно от яйцата към сместа, след което я изсипете върху дъска, за да се охлади.
2. Отцедете рибата и я сложете в купа. Разбъркайте я с нарязаната на кубчета моцарела и с останалите смлени домати.
3. Вземете в дланта си пълна супена лъжица от охладеното ризото, сложете отгоре малко от сместа с риба тон и моцарела и оформете кръгло кюфте, така че пълнежът да остане вътре. Продължете да правите кюфтета (аранчини), докато сместа свърши.
4. Разбийте другото яйце с щипка сол в купа. Оваляйте аранчините в брашното, после ги потопете в разбитото яйце, а накрая ги оваляйте и в галетата. Изпържете в голямо количество мазнина, докато станат златисти и хрупкави. Подредете ги върху кухненска хартия, която ще поеме излишната мазнина, и ги сервирайте топли.