Апетитни кростини с риба тон и паста от нахут
Съставки
за 4 порции:
200 г сварен нахут
2 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло Extra Virgin
1 франзела (около 200 грама)
маслиново масло Extra Virgin
1 лимон с нетретирана кора
1 стрък магданоз
няколко иглички розмарин
1 скилидка чесън
сол и черен пипер
прясна мащерка за декорация
200 г сварен нахут
2 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло Extra Virgin
1 франзела (около 200 грама)
маслиново масло Extra Virgin
1 лимон с нетретирана кора
1 стрък магданоз
няколко иглички розмарин
1 скилидка чесън
сол и черен пипер
прясна мащерка за декорация
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Нарежете франзелата на много тънки филийки и ги запечете във фурната.
2. Сложете нахута в блендера, като добавите няколко иглички розмарин, магданоз, малко сол, сок от половин лимон и две супени лъжици маслиново масло. Блендирайте, докато се получи гъста паста.
3. Намажете запечените филийки с пастата, добавете отгоре парченце отцедена риба тон и подправете с черен пипер. Декорирайте с мащерка и настъргана лимонова кора.