Салата с картофи и риба тон
Съставки
за 4 порции:
2 консерви по 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
700 г средно големи картофи
1 стрък зелен лук
30 г обезкостени маслини
1 ч. л. каперси в оцет (добре отцедени)
1 връзка магданоз
40 г маслиново масло Extra Virgin
сол и черен пипер
2 консерви по 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
700 г средно големи картофи
1 стрък зелен лук
30 г обезкостени маслини
1 ч. л. каперси в оцет (добре отцедени)
1 връзка магданоз
40 г маслиново масло Extra Virgin
сол и черен пипер
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Измийте добре картофите и ги сварете в подсолена вода за около 30 минути. Нарежете на ситно зеления лук и го сложете в голяма купа заедно с каперсите, маслините, маслиновото масло и нарязания на дребно магданоз. Добавете няколко лъжици от водата на картофите към продуктите в купата.
2. Отцедете картофите и ги обелете. Нарежете ги на филийки, изсипете ги в купата и разбъркайте внимателно. Добавете сол и черен пипер на вкус.
3. Отцедете добре рибата, разделете я на парчета и я добавете към картофите.