Салата от ечемик с риба тон, репички и лешници
Съставки
за 4 порции:
2 консерви от 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло Extra Virgin
200 г перлен ечемик
сърцевината на 1 салата айсберг
2 моркова
6 репички
няколко стръка магданоз
20 г белени лешници
50 г маслиново масло Extra Virgin
1 чаена лъжичка оцет
сол и пипер
2 консерви от 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло Extra Virgin
200 г перлен ечемик
сърцевината на 1 салата айсберг
2 моркова
6 репички
няколко стръка магданоз
20 г белени лешници
50 г маслиново масло Extra Virgin
1 чаена лъжичка оцет
сол и пипер
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Кипнете голямо количество подсолена вода и сварете ечемика. Нарежете репичките на тънки шайби, а салатата – на фини ленти. Обелете морковите, нарежете ги на дълги ивици или ги настържете.
2. Натрошете на едро лешниците, добавете маслиново масло, обилно количество черен пипер, малко сол, оцет и няколко листа магданоз.
3. Измийте сварения ечемик със студена вода и го отцедете добре, подправете с малко лешников дресинг. Поставете ечемика и зеленчуците в чиния, добавете риба тон, останалия лешников дресинг и няколко стръка магданоз.