Риба тон с бейби салата и лимон
Съставки
за 4 порции:
2 консерви по 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
200 г бейби салата
1 връзка репички
1 лимон с нетретирана кора
1 стрък магданоз
20 г белени печени бадеми
50 г маслиново масло Extra Virgin
сол и пипер
2 консерви по 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
200 г бейби салата
1 връзка репички
1 лимон с нетретирана кора
1 стрък магданоз
20 г белени печени бадеми
50 г маслиново масло Extra Virgin
сол и пипер
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Нарежете репичките на тънки филийки и прибавете към тях лимоновата кора, сока от ½ лимон, смлян черен пипер, част от маслиновото масло и ситно нарязан магданоз. Разбъркайте и оставете да престои няколко минути.
2. Аранжирайте бейби салатата в чиниите, овкусете я със сол и с останалото маслиново масло, добавете рибата и овкусените репички, а отгоре поръсете с натрошените бадеми.
3. Побързайте да се насладите на тази апетитна къснопролетна салата.