Риба тон с аспержи, портокал и бадеми
Съставки
2 консерви от 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
2 яйца
800 г аспержи
1 портокал
1 малка глава червен лук
40 г маслиново масло Extra Virgin
20 г белени бадеми
сол и пипер
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Отстранете твърдата част на аспержите и ги варете около 20 минути в подсолена кипяща вода. Сварете яйцата в малка тенджера за 8 минути (от момента на завиране на водата).
2. Отделете портокаловата кора, като отстраните бялата й част. Нарежете почистената кора на ивички. След това отстранете мембраните на портокала и го разделете на парченца.
3. Натрошете на едро бадемите, обелете твърдо сварените яйца и ги нарежете на малки парченца, нарежете лука на ситно.
4. Разрежете аспержите вертикално наполовина, сложете ги в чиниите, а отгоре наредете отцедената и разделена на парчета риба тон, добавете портокала, нарязаните яйца и лука. Накрая поръсете с бадемите и портокаловите корички и овкусете с маслиново масло и повече черен пипер.