Паста с риба тон, пресен лук и натрошен хляб
Съставки
2 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло, пикантна
350 г паста
4 крехки стръка зелен лук
1 твърдо хлебче
няколко стръка мащерка
50 г маслиново масло Extra Virgin
300 г коктейлни домати „Кампари“
сол
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Нарежете зеления лук на ситно и го запържете в незалепващ тиган с 30 г от маслиновото масло и щипка сол. После му добавете малко вода и го оставете на слаб огън за около 10 минути. След това извадете от тигана готовия лук и към останалия в него сос добавете доматите, нарязани наполовина, и ги сотирайте за няколко минути.
2. Сложете пастата в голямо количество вряща вода.
3. Докато тя се вари, блендирайте за няколко секунди твърдия хляб, така че да се натроши на едро. Запържете го в тиган с мащерка и с останалото маслиново масло.
4. Отцедете пастата и я овкусете с лука, доматите и пикантната риба тон. Разбъркайте добре и поръсете отгоре със запържен хляб и с мащерка.