Паста папарделе с риба тон и артишок
Съставки
350 г паста папарделе с яйца
160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
3 глави артишок
1 скилидка чесън
20 г краве масло
20 г маслиново масло Extra Virgin
няколко стръка свежа майорана
сол
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Сложете пастата в голям съд с вряща подсолена вода.
2. Почистете артишока, като го разрежете наполовина и премахнете външните листа, стъблата, бодливите връхчета и власинките. След това го нарежете на малки тънки филийки.
3. Запържете в тиган леко намачканата скилидка чесън с маслиново и краве масло. Щом чесънът стане златист, сложете и нарязания артишок. Овкусете със сол, добавете няколко супени лъжици вода и оставете на огъня за около 5 минути, като непрекъснато бъркате. Подправете с майорана и добавете предварително отцедената риба тон.
4. Отцедете вече сварената паста, овкусете я със сместа от тигана и разбъркайте старателно. Сервирайте на момента.
Съвети от кухнята:
Докато артишокът се готви, може да се добави и домат на кубчета.