Мини мъфини с червен лук и Rio Mare пате сьомга
Съставки
за 12 мъфина:
2 туби Rio Mare пате сьомга
120 г брашно
1 яйце
40 мл маслиново масло Extra Virgin
60 мл мляко
20 г настърган пармезан
1 глава червен лук
1/2 пакетче суха мая за солени торти
1 стрък мащерка
сол
2 туби Rio Mare пате сьомга
120 г брашно
1 яйце
40 мл маслиново масло Extra Virgin
60 мл мляко
20 г настърган пармезан
1 глава червен лук
1/2 пакетче суха мая за солени торти
1 стрък мащерка
сол
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Нарежете на ситно лука, запържете го в малък тиган с част от маслиновото масло, малко сол и мащерката.
2. Разбийте яйцето в купа с миксер и постепенно добавете на струйка млякото, а след това брашното, маята, пармезана. Продължете да бъркате с миксера още една минута. Добавете сол, маслиново масло и запържения лук.
2. Изсипете сместа в 12 силиконови формички, намазнени и набрашнени предварително. Печете мъфините в загрята на 180 градуса фурна, докато се надуят и зачервят.
3. Оставете изпечените мъфини да изстинат, извадете ги от формичките, украсете с плътни спирали от Rio Mare пате риба тон и ги подредете в чиния.