Кускус с риба тон, сушени домати и царевица
Съставки
за 4 порции:
240 г кускус
150 г царевица
15-20 парчета сушени домати
3 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
1/2 стрък праз лук
50 г маслиново масло Extra Virgin
1 стрък свежа мента
Сол
240 г кускус
150 г царевица
15-20 парчета сушени домати
3 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
1/2 стрък праз лук
50 г маслиново масло Extra Virgin
1 стрък свежа мента
Сол
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Накиснете кускуса в половин литър гореща вода, добавете щипка сол, покрийте и изчакайте няколко минути да поеме течността.
2. Нарежете праза на тънки шайби, а сушените домати на ивички и ги задушете с две супени лъжици вода в незалепващ тиган.
3. Сложете сушените домати и задушения праз в купа и добавете отцедената и разделена на едни парчета риба тон, а после царевицата, предварително изплакната със студена вода, и кускуса. Овкусете с маслиновото масло и декорирайте с листа от свежа мента.