Домашен пастет от риба тон
Съставки
за 4 порции:
2 консерви по 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
100 г сирене рикота
100 г краве масло
1 супена лъжица каперси
4 филенца аншоа в олио или 1 супена лъжица пастет от аншоа
Като добавка към пастета:
черен хляб
1 лимон с нетретирана кора
1 стрък магданоз
1/2 скилидка чесън
2 консерви по 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
100 г сирене рикота
100 г краве масло
1 супена лъжица каперси
4 филенца аншоа в олио или 1 супена лъжица пастет от аншоа
Като добавка към пастета:
черен хляб
1 лимон с нетретирана кора
1 стрък магданоз
1/2 скилидка чесън
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Отцедете добре рибата, смесете я в купа с рикотата, маслото на малки парченца, филетата аншоа и каперсите. Пасирайте всичко, докато се получи гладка и кремообразна смес.
2. Прехвърлете сместа в подходящ съд и я оставете да се охлади за около час преди сервиране.
3. Нарежете на ситно чесъна и магданоза, настържете лимонова кора. Препечете нарязания хляб, след което го поднесете намазан с пастет и поръсен със свежите подправки.