Салата с паста
Съставки
350 г паста (фузили или пенне)
1 консерва от 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
150 г чери домати
150 г моцарела или друго прясно твърдо сирене
1 средна краставица
100 г рукола
20 г черни маслини без костилки
20 г микс от семена за салата
50 г маслиново масло Extra Virgin
сол
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Сложете голямо количество вода и щом заври, добавете сол, изсипете пастата и я сварете „ал денте“.
2. Докато пастата ври, нарежете чери доматите на четвъртинки, а сиренето на кубчета. Накъсайте руколата, обелете и нарежете краставицата на тънки кръгчета.
3. Смесете всички приготвени съставки в голяма купа, добавете отцедената и разделена на парченца риба тон и маслините, след това подправете с маслиново масло и поръсете обилно с прясно смлян черен пипер.
4. Свалете пастата от огъня, охладете я със студена течаща вода, за да прекратите готвенето. Отцедете я добре, добавете я към останалите продукти и разбъркайте внимателно. Поръсете със семената и сервирайте.