Киш с риба тон

Съставки

за 4 порции:
1 опаковка кръгло бутер тесто
2 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
150 г настърган ементал
40 г настърган пармезан
100 мл прясна течна сметана
3 яйца
1 стрък магданоз

Stampa Ricetta

Сподели рецепта

Кажи на приятелите си

ПРОДУКТ ИЗПОЛЗВАН В РЕЦЕПТА

Rio Mare Риба тон в маслиново масло

Повече информация

Начин на приготвяне

    1. Включете фурната на 200 градуса. Върху дъното на форма за торта с диаметър 24 см сложете хартия за печене, а върху нея разстелете тестото. Притиснете краищата му с вилица, за да прилепнат добре, а след това надупчете с нея цялата му повърхност. Печете около 15 минути, докато тестото леко се изпече, без да променя цвета си.

    2. Разбийте яйцата и сметаната в купа, добавете добре отцедената и накъсана риба, а след това сирената и нарязания магданоз. Разбъркайте отново и изсипете сместа върху леко опеченото тесто.

    3. Върнете тавата във фурната и печете, докато повърхността се надуе и стане златиста. Консумирайте го топъл или на стайна температура.