Спагети с риба тон, шам фъстък и портокалова кора
Съставки
за 4 порции:
350 г спагети
2 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
20 г белен шамфъстък
1 портокал
1 скилидка чесън
1 стрък магданоз
40 г маслиново масло Extra Virgin
сол и пипер
350 г спагети
2 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
20 г белен шамфъстък
1 портокал
1 скилидка чесън
1 стрък магданоз
40 г маслиново масло Extra Virgin
сол и пипер
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Сложете голямо количество вода да заври, посолете я и сварете в нея спагетите.
2. Докато спагетите се варят, натрошете шам фъстъка, настържете кората на портокала и нарежете магданоза.
3. Запържете в голям тиган с маслиново масло разрязаната на две скилидка чесън, добавете няколко лъжици от водата, в която е вряла пастата, както и самата паста, сварена „ал денте“ и отцедена. Оставете всичко на огъня за една минута.
4. Добавете рибата, шам фъстъка, портокаловата кора и магданоза, овкусете с повече черен пипер, извадете чесъна, разбъркайте добре и сервирайте.