Салата с ориз и риба тон

Съставки

за 4 порции:
250 г бланширан ориз
2 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
200 г чери домати
50 г сушени домати в олио
100 г бейби артишок в олио
200 г моцарела
2 моркова
40 г маслиново масло Extra Virgin
1 чаена лъжичка риган
сол и пипер

Stampa Ricetta

Сподели рецепта

Кажи на приятелите си

ПРОДУКТ ИЗПОЛЗВАН В РЕЦЕПТА

Rio Mare Риба тон в маслиново масло

Повече информация

Начин на приготвяне

    1. Изсипете ориза във вряща подсолена вода и го сварете.

    2. Докато оризът ври, обелете морковите и ги разрежете на две по дължина, след което ги нарежете напречно на тънки филийки. Доматите и артишока нарежете на половинки, а моцарелата на кубчета. Нарежете на ситно сушените домати и изсипете всичко в купа.

    3. Отцедете сварения ориз, измийте го под течаща вода, за да се охлади и за да се отмие нишестето му, а след това го добавете към останалите продукти в купата.

    4. Овкусете с малко маслиново масло, сол и черен пипер. Разбъркайте внимателно и добавете отцедената и натрошена риба тон.

    5. По желание можете да поднесете с малко майонеза.