Пикантна риба тон с бъркани яйца и чери домати
Съставки
за 4 порции:
3 консерви по 80 грама Rio Mare риба тон в маслиново масло, пикантна
400 г коктейлни домати „Кампари“
4 яйца
100 мл прясна сметана
40 г маслиново масло Extra Virgin
2 скилидки чесън
20 г захар
1 супена лъжица дребни каперси в оцет
1 шепа дребни сицилиански маслини Таджаскa
сол и риган
3 консерви по 80 грама Rio Mare риба тон в маслиново масло, пикантна
400 г коктейлни домати „Кампари“
4 яйца
100 мл прясна сметана
40 г маслиново масло Extra Virgin
2 скилидки чесън
20 г захар
1 супена лъжица дребни каперси в оцет
1 шепа дребни сицилиански маслини Таджаскa
сол и риган
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Загрейте фурната на 180 градуса, подредете доматите в съд за печене заедно със скилидките чесън, разрязани наполовина, поръсете със захар, сол, риган и 30 г от маслиновото масло. Оставете ги в горещата фурна за около 20 минути.
2. Разбийте добре яйцата с щипка сол и сметана, загрейте останалото масло в незалепващ тиган, добавете в него разбитите яйца и бъркайте. Свалете ги от огъня, докато сместа все още е кремообразна.
3. Махнете скилидките чесън от доматите, добавете каперсите и маслините и разбъркайте. Сипете във всяка чиния от доматите, яйцата и рибата. Сервирайте с препечен селски хляб.