Риба тон със зелен фасул, червен боб и мента
Съставки
за 4 порции:
3 консерви от 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло Extra Virgin
150 г фин зелен фасул
100 г сварен червен боб
1 стрък зелен лук
сърцевина от бяла целина заедно с листата
сърцевина от малка маруля
шепа прясна мента
30 г маслиново масло Extra Virgin
шепа печен сусам
3 консерви от 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло Extra Virgin
150 г фин зелен фасул
100 г сварен червен боб
1 стрък зелен лук
сърцевина от бяла целина заедно с листата
сърцевина от малка маруля
шепа прясна мента
30 г маслиново масло Extra Virgin
шепа печен сусам
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Почистете зеления фасул, изплакнете го и го сварете в подсолена вода за около 20 минути.
2. Почистете лука, като отстраните твърдата му сърцевина, и го нарежете на ситно заедно с целината. Смесете всичко в купа, добавете Rio Mare риба тон в маслиново масло Extra Virgin и разбъркайте внимателно.
3. Аранжирайте в чиниите сварения и добре отцеден зелен фасул, добавете червения боб, рибата със зеленчуците и сърцевината от маруля, нарязана на дребни парчета. Поръсете с прясна мента, печен сусам и малко маслиново масло.