Лингуини с риба тон и грах
Съставки
за 4 порции:
350 г лингуини
1 консерва от 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
1 морков
1 стъбло целина/селъри
½ глава лук
200 г фин зелен грах
1 зрял домат
30 г маслиново масло Extra Virgin
1 стрък магданоз
сол
350 г лингуини
1 консерва от 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
1 морков
1 стъбло целина/селъри
½ глава лук
200 г фин зелен грах
1 зрял домат
30 г маслиново масло Extra Virgin
1 стрък магданоз
сол
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Сложете пастата в голям съд с вряща подсолена вода.
2. Почистете зеленчуците и нарежете моркова и домата на кубчета. Нарежете на ситно целината, лука и магданоза.
3. Запържете зеленчуците в тиган с малко от маслиновото масло, с изключение на магданоза и домата. Добавете към тях граха и оставете всичко да покъкри още 10 минути. После овкусете със сол, добавете нарязания на кубчета домат, отцедената риба и магданоза и отдръпнете от огъня след около минута.
4. Отцедете пастата, овкусете я с приготвеното рагу и сервирайте на момента. Съвети от кухнята:
Можете да замените граха с нарязани на жулиени тиквички.