Фокача с риба тон, жълти чери домати и страчатела
Съставки
500 г готово тесто за фокача
1 консерва от 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
200 г жълти чери домати
400 г сирене страчатела
2 супени лъжици кедрови ядки
1 стрък магданоз
маслиново масло Extra Virgin
сол и черен пипер
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Загрейте фурната до 210 градуса и нарежете страчателата на парчета.
2. Намазнете една тава за пица, разпределете тестото, като го притискате добре с върховете на пръстите си. Набодете го с вилица и намажете със струйка маслиново масло.
3. Поставете фокачата в горещата фурна за около 20 минути или докато се изпече добре. Препечете кедровите ядки в незалепващ тиган.
4. Нарежете чери доматите на четвъртинки, овкусете ги с малко маслиново масло, щипка сол и повече прясно смлян черен пипер. Добавете към тях препечените кедрови ядки и накъсания на ръка магданоз и разбъркайте добре всичко.
5. Извадете фокачата от фурната, разпределете отгоре страчателата и рибата, добавете овкусените доматчета и се насладете.