Тартар с риба тон, авокадо и фенел

Съставки

за 4 порции:
4 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
1 авокадо
1 глава фенел
сок от ½ лимон
20 г маслиново масло Extra Virgin
сол
пипер
листа от миксирана зелена салата

Stampa Ricetta

Сподели рецепта

Кажи на приятелите си

ПРОДУКТ ИЗПОЛЗВАН В РЕЦЕПТА

Rio Mare Риба тон в маслиново масло

Повече информация

Начин на приготвяне

    1. Разрежете авокадото наполовина, извадете ядката, обелете и двете половини и ги нарежете на кубчета. Сложете нарязаното авокадо в купа и го овкусете с маслиново масло, малко сол, лимонов сок и обилно количество черен пипер.

    2. Почистете и нарежете на дребно фенела, изсипете го при авокадото. След това добавете отцедената и разделена на парчета риба тон и внимателно разбъркайте.

    3. Аранжирайте тартара в чиниите, като по възможност използвате метален ринг, за да му придадете форма, и гарнирайте с няколко листа салата.