Тартар с риба тон, авокадо и фенел
Съставки
за 4 порции:
4 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
1 авокадо
1 глава фенел
сок от ½ лимон
20 г маслиново масло Extra Virgin
сол
пипер
листа от миксирана зелена салата
4 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
1 авокадо
1 глава фенел
сок от ½ лимон
20 г маслиново масло Extra Virgin
сол
пипер
листа от миксирана зелена салата
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Разрежете авокадото наполовина, извадете ядката, обелете и двете половини и ги нарежете на кубчета. Сложете нарязаното авокадо в купа и го овкусете с маслиново масло, малко сол, лимонов сок и обилно количество черен пипер.
2. Почистете и нарежете на дребно фенела, изсипете го при авокадото. След това добавете отцедената и разделена на парчета риба тон и внимателно разбъркайте.
3. Аранжирайте тартара в чиниите, като по възможност използвате метален ринг, за да му придадете форма, и гарнирайте с няколко листа салата.