Спагети карбонара с риба тон и тиквички
Съставки
4 порции:
350 г дебели спагети
1 консерва от 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
3 тиквички
2 жълтъка и 1 цяло яйце
4 супени лъжици прясна сметана
1 супена лъжица ситно настърган пармезан
40 г маслиново масло Extra Virgin
сол и пипер
350 г дебели спагети
1 консерва от 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
3 тиквички
2 жълтъка и 1 цяло яйце
4 супени лъжици прясна сметана
1 супена лъжица ситно настърган пармезан
40 г маслиново масло Extra Virgin
сол и пипер
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Загрейте вода в голям съд и добавете сол, щом започне да ври.
2. Междувременно нарежете тиквичките на тънки филийки и ги сотирайте в тиган с маслиново масло, след което леко ги посолете.
3. Добавете спагетите във врящата вода и ги сварете „ал денте“.
4. В купа разбийте яйцата, сметаната и пармезана. Към тях прибавете горещите тиквички и добре отцедената консерва, а след това и отцедените спагети. Разбъркайте добре, така че пастата да поеме соса.
5. Поръсете обилно със смлян черен пипер и сервирайте веднага.
Съвети от кухнята:
Към пастата можете да добавите и шепа ситно нарязан босилек