Спагети карбонара с риба тон и праз
Съставки
за 4 порции:
2 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
350 г спагети
2 стръка праз
2 жълтъка и 1 цяло яйце
2 супени лъжици настърган пармезан
50 г маслиново масло
1 стрък магданоз
сол и пипер
2 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
350 г спагети
2 стръка праз
2 жълтъка и 1 цяло яйце
2 супени лъжици настърган пармезан
50 г маслиново масло
1 стрък магданоз
сол и пипер
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Сложете голямо количество вода да заври, посолете я и сварете в нея спагетите „ал денте“.
2. Междувременно почистете и нарежете праза на фини шайби. Сложете го в незалепващ тиган с маслиново масло, за да придобие златист цвят, а след това го посолете.
3. Разбийте жълтъците в купа заедно с пармезана. Добавете малко от водата на спагетите и продължете да разбивате, за да се получи крем.
4. Изсипете в купата горещата паста и бъркайте енергично, за да може пастата добре да се овкуси. Добавете топлия праз и отцедената риба тон.
5. Поръсете обилно с пипер и нарязан магданоз.