Разтегливи рьощи с риба тон

Съставки

за 4 порции:
800 г картофи или 1 опаковка готови рьощи
2 консерви от 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
150 г настъргано сирене Грюер
1 стрък див лук
20 г масло
20 г олио
сол и пипер

Stampa Ricetta

Сподели рецепта

Кажи на приятелите си

ПРОДУКТ ИЗПОЛЗВАН В РЕЦЕПТА

Rio Mare Риба тон в маслиново масло

Повече информация

Начин на приготвяне

    1. Сварете картофите заедно с корите за около 15 минути, считано от момента на завиране на водата, така че да останат леко сурови. Отцедете ги, оставете ги да се охладят и ги приберете в хладилник за няколко часа. След това ги обелете, настържете ги на едро ренде и ги овкусете със сол и пипер. Ако използвате готови рьощи, пропускате тази стъпка.

    2. Загрейте в незалепващ тиган с диаметър 28 см маслото и олиото. Сложете рьощите на силен огън, така че да се образува златиста коричка, а след това ги обърнете и запечете до златисто и от другата страна.

    3. Намалете максимално огъня, добавете върху рьощите риба тон на парченца, поръсете със сиренето и с дивия лук, захлупете с капак и оставете на огъня за още две минути, за стане сиренето разтегливо. Сервирайте на момента.