Пица с риба тон, чери домати, маслини и лимонова кора
Съставки
500 г готово тесто за пица
1 консерва от 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
200 г чери домати
300 г моцарела
1 супена лъжица маслини без костилки
2 чаени лъжички едра горчица
настъргана кора от 1 лимон
1 стрък босилек
маслиново масло Extra Virgin
сол
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Загрейте фурната до 210 градуса и нарежете моцарелата на кубчета.
2. Намазнете тава за пица, разстелете тестото в нея, като го притискате добре с върховете на пръстите си. След това го намажете отгоре със струйка маслиново масло.
3. Нарежете доматите на четвъртинки, подправете ги със струйка масло, щипка сол и горчица, добавете към тях маслините и моцарелата на кубчета. Разбъркайте добре и разпределете всичко върху тестото.
4. Поставете пицата в горещата фурна и печете около 20 минути или докато не се уверите, че е добре изпечена.
5. Добавете добре отцедената и разделена на парченца риба тон към изпечената пица, подправете с настърганата лимонова кора и накъсаните на ръка листа от босилек. Върнете я във фурната за още една минута и след това й се насладете.