Пица с риба тон, сушени домати, целина и рукола
Съставки
500 г готово тесто за пица
1 консерва от 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
40 г сушени домати в олио
300 г моцарела
2 супени лъжици настърган пармезан
сърцевината на малка целина
шепа рукола
маслиново масло Extra Virgin
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Загрейте фурната до 210 градуса и нарежете моцарелата на кубчета.
2. Намажете с мазнина тава за пица, разстелете тестото в нея, като го притискате добре с върховете на пръстите си. След това го намажете отгоре със струйка маслиново масло.
3. Нарежете доматите на малки парченца, смесете ги с моцарелата и пармезана, след което разпределете всичко върху тестото.
4. Поставете пицата в горещата фурна и печете около 20 минути или докато не се уверите, че е добре изпечена.
5. Добавете добре отцедената и разделена на парченца риба тон върху пицата, веднага щом я извадите от фурната. Поръсете с фино нарязаната целина и с прясната рукола. Консумирайте веднага.