Пикантна риба тон с два вида моркови и сирене страчатела

Съставки

за 4 порции:
3 консерви от 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло, пикантна
400 г сирене страчатела
4 оранжеви моркова
4 черни моркова
1 шепа босилек
40 г маслиново масло Extra Virgin
2 скилидки чесън
малко зелени кълнове
сол

Stampa Ricetta

Сподели рецепта

Кажи на приятелите си

ПРОДУКТ ИЗПОЛЗВАН В РЕЦЕПТА

Rio Mare риба тон в маслиново масло, пикантна

Повече информация

Начин на приготвяне

    1. Обелете морковите и ги нарежете по дължина на пръчици. Смачкайте скилидките чесън, без да ги белите. Сотирайте ги в незалепващ тиган с маслиновото масло, добавете морковите, посолете ги и ги оставете на силен огън за няколко минути, като постоянно разбърквате.

    2. Аранжирайте в чиниите от сиренето страчатела, от морковите и от пикантната риба тон, а отгоре поръсете с кълновете.

    3. По желание можете да овкусите с нефилтрирано маслиново масло и да сервирате с гризини по селски.