Паста с риба тон
Съставки
400 г спагети
3 консерви по 80 г Rio Mare риба тон с маслиново масло Extra Virgin
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
1 стрък магданоз
1 щипка червен пипер
40 г маслиново масло Extra Virgin
1 супена лъжица каперси в сол
сол
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Сложете голямо количество вода на огъня и добавете сол, щом започне да кипи. Изсипете пастата в кипящата вода и я оставете да се свари.
2. Докато пастата се вари, нарежете на ситно червения лук и магданоза. Обелете скилидката чесън и я разрежете на две, измийте и отцедете добре каперсите.
3. Запържете в голям тиган чесъна и лука с маслиновото масло и червения пипер. Добавете каперсите и рибата от консервите, без да я отцеждате прекалено много.
4. Отцедете спагетите, докато все още са много „ал денте“, като запазите отделно част от водата, в която са се варили. Изсипете ги в тигана с подправките, добавете няколко супени лъжици от водата, така че да се хлъзгат при бъркане. Поръсете с магданоз, извадете чесъна и сервирайте веднага.