Ориз басмати в уок с риба тон и тиквичка
Съставки
за 4 порции:
350 г ориз басмати
¼ малка тиквичка
2 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло Extra Virgin
2 стръка зелен лук
1 скилидка чесън
1 люта чушка
50 г маслиново масло Extra Virgin
сол
350 г ориз басмати
¼ малка тиквичка
2 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло Extra Virgin
2 стръка зелен лук
1 скилидка чесън
1 люта чушка
50 г маслиново масло Extra Virgin
сол
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Нарежете листата на зеления лук на ситно, без стъблата. Нарежете и чесъна заедно с лютата чушка. Изсипете в купа, като добавите тиквичката, нарязана на кубчета. Посолете и запържете за няколко минути в уок с маслиново масло до златисто.
2. Сложете ориза в ½ литър топла вода. Оставете го да поври на слаб огън, докато поеме цялото количество вода.
3. Отцедете ориза и го сотирайте в уока с вече запържените съставки, добавете рибата.
4. Сервирайте и се насладете!