Омлет с риба тон, зелен лук и моцарела

Съставки

за 4 порции:
300 г моцарела
6 яйца
1 консерва от 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
2 супени лъжици настърган пармезан
1 голям стрък магданоз
2 стръка зелен лук
малко маслиново масло
сол и пипер

Stampa Ricetta

Сподели рецепта

Кажи на приятелите си

ПРОДУКТ ИЗПОЛЗВАН В РЕЦЕПТА

Rio Mare Риба тон в маслиново масло

Повече информация

Начин на приготвяне

    1. Нарежете на ситно зеления лук и го запържете с малко маслиново масло и сол в незалепващ тиган.

    2. Нарежете на ситно и магданоза и го сложете в купа заедно с яйцата. Бъркайте енергично в продължение на няколко минути и когато сместа стане на пяна, добавете зеления лук.

    3. Нарежете моцарелата на кубчета. Загрейте на силен огън незалепващ тиган с малко маслиново масло. Изсипете в него яйчената смес, намалете котлона и бъркайте, докато яйцата започнат се запичат.

    4. Добавете моцарелата и отцедената риба тон, загладете отгоре и оставете омлетът да се доопече на слаб огън. След това го сгънете на две и го сервирайте топъл, пухкав и златист.