Лингуини с риба тон и грах

Съставки

за 4 порции:
350 г лингуини
1 консерва от 160 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
1 морков
1 стъбло целина/селъри
½ глава лук
200 г фин зелен грах
1 зрял домат
30 г маслиново масло Extra Virgin
1 стрък магданоз
сол

Stampa Ricetta

Сподели рецепта

Кажи на приятелите си

ПРОДУКТ ИЗПОЛЗВАН В РЕЦЕПТА

Rio Mare Риба тон в маслиново масло

Повече информация

Начин на приготвяне

    1. Сложете пастата в голям съд с вряща подсолена вода.

    2. Почистете зеленчуците и нарежете моркова и домата на кубчета. Нарежете на ситно целината, лука и магданоза.

    3. Запържете зеленчуците в тиган с малко от маслиновото масло, с изключение на магданоза и домата. Добавете към тях граха и оставете всичко да покъкри още 10 минути. После овкусете със сол, добавете нарязания на кубчета домат, отцедената риба и магданоза и отдръпнете от огъня след около минута.

    4. Отцедете пастата, овкусете я с приготвеното рагу и сервирайте на момента. Съвети от кухнята:

    Можете да замените граха с нарязани на жулиени тиквички.