Доматен сос с риба тон
Съставки
за 4 порции:
3 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
200 г смлени домати
1 малка глава лук
½ скилидка чесън
100 мл бяло вино
1 стрък магданоз
1 стрък босилек
40 г маслиново масло Extra Virgin
сол на вкус
3 консерви по 80 г Rio Mare риба тон в маслиново масло
200 г смлени домати
1 малка глава лук
½ скилидка чесън
100 мл бяло вино
1 стрък магданоз
1 стрък босилек
40 г маслиново масло Extra Virgin
сол на вкус
Stampa Ricetta
Начин на приготвяне
1. Нарежете на ситно лука и чесъна, както и магданоза и босилека, но отделно. Запържете лука и чесъна в тиган до златист цвят и веднага добавете виното. Оставете на огъня за около 3 минути, за да се изпари алкохолът.
2. Добавете смлените домати, посолете на вкус и оставете да къкри около 10 минути. След това смесете с отцедената риба тон и ситно нарязаните зелени подправки. Бъркайте получената смес около минута и я отместете от огъня.
3. По желание можете да добавите и пакетче шафран, който ще придаде на соса необичаен и неустоим вкус.